Archive for September, 2007

Uniten Menjana Professional

Posted in ~lalalala~ on September 27, 2007 by siputturbo

Dgn bangganya kat sini aku nak post lagu uniten kat blog aku nie..Lagu ni 1st time diperdengarkan (x silap aku) time majlis graduasi kiteorg,tahun 2006..terkejut beruk gak aku time tu,uniten ade lagu ke?hehe..tapi biase ar,lagu2 macam ni sure akan jadi bahan ketawa budak2 jahat cam kiteorg nie..ade la 3,4 muke yang aku kenal dalam video ni,haha syabas la korang sbb dah jadi model uniten,bangga wooo…tapi kan,bile dgr lagu ni 2,3 kali baru rase cam best gak lar lagu die,xde la murahan sangat pun..best sket la dari lagu skolah mrsm aku dulu tu..haha..siap ade letrik lagi dekat logo uniten time ending lagu nie..gerun seh..

kepada professional2 uniten,
ape tunggu lagi,silalah hayati lagu ni dgn spenuh jiwa raga korang..yang x jadi professional lagi tu,buat2 la professional ye…uniten kan menjana professional…

all da best to uniten..jasamu dikenang.

ingt tu,korang sume tu professional,so behave ok! hak3..

pssssst : sedey siyut lagu uniten nie..buat aku feeling la tgh2 malam nie..demmit2..

Advertisements

1670 punye cerita.

Posted in Teringat.. on September 26, 2007 by siputturbo

Assalamualaikum suma,
Sebelum terlupa dan sementara sy masih dalam mood nostalgia,ade baiknye saya kenalkan watak2 yang ada dalam pikiran sy nie..
Ni sume takde kaitan dgn yang idop atau mati ye..erm.ade la chikit2 same..hik3..


Abg Macho
Rasanya sume udah kenal dgn beliau,malah beliau adalah watak yang muncul dalam episod pertama Ramadahan Dolu2.Syabas kepada beliau kerana berjaya menempatkan diri sbgai org pertama. First Macho Man…hihi
**Kekuatan beliau : Ex-5 WJX yang bley ditransfomerskan menjadi Waja Version X,di samping mempunyai sebotol air mineral di dalam raga moto beliau yang dgunakan sebagai senjata rahsia beliau. Bulu mata beliau juga amat lentik,kalah awek2 area setiawangsa.hehe.sape2 nak tau kehebatan botol air mineral beliau,gi bace post Ramadhan Dolu2
**Kelemahan beliau : mudah tergoda dan digoda wanita2 samada di myspace,frenster dan yg sama waktu dgnnya. beliau akan amek email awek2 di frenster/myspace dan add dalam ym/msn beliau dan seterusnya mula berpacaran di ruang siber.

Mat Jiwang
Watak ni adalah watak baru tapi beliau dah mengesahkan status beliau sbgai Mat Jiwang,so mmg gelaran ni boley dipakai secara rasmi.
**Kekuatan beliau : Mampu melahirkan kata2 puitis dan bunga2 tak kira di mana jua beliau berada,samada ketika beliau menulis di blog,atau ketika beliau meletak status di ym atau ketika mengurat awek2 semasa tunggu nak masuk kelas.Beliau juga suke membuat kerja amal.Bagus budak nieh.Juga ade ciri2 pemimpin generasi baru.sesuai la jadi gomen.
**Kelemahan beliau : sbrnya kelemahan beliau ni bagus gak,hehe..kelemahan beliau adalah beliau sgt suka membuat assignment dan projek2 yg lecturer bagi,walopon kije tu adalah kije kumpulan tapi beliau tetap tabah dan cekal untuk buat sorang2..Terima kasih aku ucapkan padamu..(weh kawan2,jgn lupe jase baek member kite sorang ni.hehe)

Mat Sports
haha,member sy yang sorang ni sgt giler bersukan..sume jenis sukan dibedalnye..tenis,bola sepak,basketball,bola tampar,badminton,ping pong,golf,kriket dan byk lagi..die ni mmg suke perasan diri die ayam tambatan time skolah2 dulu,sbb tu sume bende die nak maen..
**Kekuatan beliau : kelebihan beliau untuk menceburi sume jenis sukan mmg terserlah walopon tak sume die champion atau terrer..keh3..tapi bagus la bersukan,sihat tubuh badan..Muke beliau yang jambu serta aktif sukan juge punca beliau diminati ramai2 aweks tapi… 2/3 drpd aweks2 yang meminati beliau sumenye bersaiz agak besar juga..hik3..dah jodoh la katekan..
**Kelemahan beliau : paling lemah bile bab2 mengutip sewa rumah,mmg fail tahap gaban punye..kelemahan beliau mengutip sewa rumah dgn berkesan bulan2 menyebabkan ade ahli2 rumah yang tertunggak sewa rumahnye tak termasuklah sy..hihi.sume ko punye pasal la Mat Sports!! beliau juga amat lemah dalam bab2 mandi pagi time nak g klas,biasenye beliau cuma basuh muka dan gosok gg sahaje..nasib baek tak mandi secara niat je.ceh! lu ni busuk ar.haha!

Mat Dating
sepertimana nama beliau,mat dating sgt suka dating.beliau mampu berdating di tempat yang sama berkali2 dalam satu minggu tanpa ada rasa jemu atau bosan..hebat sungguh beliau! kalo hari ni g mines,esok mines lagi,dan lusa pun mines lagi..apetah lagi tulat dan tubin serta hari2 berikutnye..
**Kekuatan beliau : kebolehan beliau untuk dating bertubi tubi…skrg beliau telah dilantik menjadi ketua rumah dan menguruskan pembayaran bil2 kat rumah.Juga seorang yang sgt suka gotong royong.Selain drpd itu,kehebatan dan kebijaksanaan beliau dalam bab2 modifikasi kereta mmg diakui,mmg tak dinafikan sama sekali..ape2 pasal kete,sila tanye beliau ye..
**Kelemahan beliau : erm jap..ape yer…hahaha,ade2.beliau sgt lemah dgn asap rokok..disebabkan rumah kami skang ni ramai perokok2 tegar,mmg tahap naga berasap punye,beliau telah menjadikan bilik beliau sbgai zon larangan merokok…sape2 isap rokok dlm bilik beliau sure kene tempeleng..hak3..lutut beliau juge sgt lemah,hihi..bukan sbb tuuuttt,tapi sbb beliau menjalani pembedahan kat lutut satu ketika dulu..hehe..korang ni pikiaq bukan2 betul..

Abg Lucu
tak tau nak bg gelaran ape utk watak nie,tapi dsebabkan beliau seorang yang lucu,klakar dan lawak,so sy panggil beliau Abg Lucu lar..pat setengah dah ni wey!!!
**Kekuatan beliau : pandai membuat lawak jenaka untuk menceriakan suasana rumah kami. Beliau juga mampu menjadi halimunan dengan mendiamkan diri di dalam bilik dengan headset di telinga,sambil mengadap laptop dan bermuka gersang pada masa yg sama,haaaaa ape ko buat haaaa?!!
**Kelemahan beliau : haha…kawan2 mesti tau ape kelemahan beliau..hehe..beliau mempunyai taste yang agak pelik,suka kepda mak2 orang terutamanya yang ibu2 tunggal tu..hak3..taste beliau mmg taste mak oang..sgt gemar menonton rancangan2 di slot samarinda sbb mak2 org dalam tu sumenye kaya2 dan menawan kalbu aka mak2 datin..hehe.

Oh ya,sy juga ingin selitkan satu watak yg dulunya pernah menghiasi warna warni rumah sewa kami,Abg Gagah..

Abg Gagah
**Kekuatan beliau : abg gagah adalah seorang pesilat tegar dalam Persatuan Silat Cekak Uniten,beliau memegang jawatan yang agak tinggi juga dalam persatuan itu. beliau seorang yang amat aktif bersilat dan juga merupakan seorang bek kanan pasukan bola kami.jgn sesekali memperkotak-katikkan beliau di padang bola,skali beliau tepuk tanah menggunakan Hikmat Tepuk Bumi,mau bergolek2 macam cacing kepanasan anda nanti..ingt tuu..beliau juga ada kelisa warne hijau yg sgt comel.baru spray tu beb.keh3..satu lagi,sambal tumis beliau mmg pawer giler,mampu disimpan di dalam peti berbulan2 lamenye tapi masih bole digune umpama baru semalam dihasilkan,tapi later mmg masuk tandas la korang sume jawabnye..haha
**Kelemahan beliau : mampu tido dalam pelbagai gaya dan tidak kira masa2..jgnla anda kecik hati dgn beliau jika tengah sedap2 anda berborak2 dengan beliau,tetibe anda melihat beliau telah pun tido 5 menet yang lepas..hebat bukan?haha..

*************************************************************************************************

Walo macam mane pun,watak2 ni la yang telah menghiasi perjalanan idop saya selaman 5 tahun di uniten dan juga 5 tahun hidup sbgai anak perantauan di negeri orang.Dan 5 tahun yang lepas tu dah pun jadi kenangan dan nostalgia buat masing2,kita tak mampu untuk mengubah ape yang dah terjadi tapi kite masih mampu melakar dan mencipta mase depan yang lebih indah dan baik untuk diri masing2,semoga masa hadapan yang mendatang kita masih lagi mampu bergelak ketawa dan bergurau senda macam dulu..majulah diri anda sindri untuk diri anda sindri!!

ade org tanye,”ko kan budak klate,biase budak2 klate ni suke puak2 dan duduk skali satu rumah sewa.np ko x duduk skali nga budak2 klate yang laen”..jawab sy,”kalo duduk satu puak nanti tak berkembang plak,baek la bercampur2 xde salahnye pun kan at least berkembang la sikit aku nie..” jadi mmg tepat la pilihan sy untuk duduk dgn anda semua,mmg dah berkembang pun sy nie dari sume segi..ceh!

thx thx and thx again…thx for the frenship and and thx for the memories,u guyz r the best!!, yelar jiwang seh aku..ceh..

hidup 1670!!!

seperti biase,sila tinggal komen2 yang membina dan mengutuk kalo boleh..haha

pssssssstttt : tengah2 kije pun sempat post blog sehhhhh

Hairspray

Posted in Wayang on September 25, 2007 by siputturbo

argh,giler best soundtracks mubie nie…

lots of outstanding reviews for this mubie,and the soundtracks are so nice and cheerful,this hairspray surely be in my mubie list this year!!

consider the fact that im not a big fan of musical film,im really impressed with the trailer and the soundtracks..argh!!

jom jom,sape nak ikut gi tgk hairspray??

believe me,lagu kat bawah ni catchy giler..aku tak tanggungjawab kalo korang addict dgn lagu nie arrr…

Good Morning Baltimore

 

Lagu2 lain klik kat bawah nie

I Can Hear The Bells
You Cant Stop The Beat.
Without Love

psssstt : semangat seh aku promote mubie nie..kalu korang tak tgk gak tak tau ar..

Macam-macam..

Posted in Hari ni.. on September 25, 2007 by siputturbo

bila bace je newspaper sminggu due nie,sumenye bercerita tentang arwah Nurin Jazlin Jazimin yang didera dan dibunuh dengan begitu kejam tanpa belas kasihan.Orang yg melakukan perbuatan terkutuk ni mmg kejam dan hina,lagi rendah martabatnya dari binatang.Mmg takde akal..Ade yang kaitkan kes ini dengan kes pembunuhan bersiri di Kg Baru beberapa tahun lalu.Macam-macam fakta dan auta yang keluar.Same2 lah kite berharap yang pembunuh kejam tersebut dapat ditangkap secepat mungkin sblm berulangnya kejadian2 sebegini di masa hadapan.

lagi satu,janganla didakwa ibu bapa mangsa,usahla ditambah lagi derita mereka,cukup2 lah..

marilah same2 kita sedekahkan Al Fatihah untuk arwah..Al Fatihah..

*******************************************************************************

at the same time ade berita gembira buat fans Arsenal,ade 70 million beb untuk spend time january transfer nanti,hak3.tapi aku tau,Arsene Wenger kompem takkan beli player yg mahal2,die tetap dengan transfer policy die,kompem beli mane2 player mude yang mantap dan berbakat..mmg dah terbukti stakat ni yang Arsenal tanpa Henry still ble idop,haha!! Arsenal’s youth rocks!!!

lagi satu,psssttt….Marinho dah kene sacked,walopon aku sikit sedih sbb takde dah manager yang mantap cam die kat epl,tapi aku tatap hapi sbb Chelsea dah ilang manager yang berkaliber dan mantap cam Marinho tu,hak3!!

lagi satu lagi satu,hihi…aku cukup bengang ngn Benitez sbb die tak turunkan Torres dlm game lepas,ape ko ingat Birmingham tu cincai sangat ka..ceh!

Dah2,aku nak g trawih..daaaa…

En. Maxis..

Posted in Hari ni.. on September 18, 2007 by siputturbo

Ajaish(bukan nama sebenar) sangat gemar memanggil sy dgn gelaran Encik Maxis..haha,demm u..

Ada cite dsebalik gelaran tu,sabar2 la yek Ajaish..raya nanti aku bg duit raye kat hang ok?

hihi…

~ Hey There Delilah ~

Posted in ~lalalala~ on September 17, 2007 by siputturbo

Lagu ni besh~

Ada cite bagaimana wujudnya lagu nie..

meh bace seterusnye meh

Ramadhan Dolu2

Posted in Teringat.. on September 17, 2007 by siputturbo

Ramadhan dolu2 masa stadi kat uniten,
rasa gembira bile time berbuke dgn member2 di rumah walopon berada jauh dari famly.at least ade la lawak2 bodoh dan sengal member2 rumah yang menghiburkan..petang2 je wajib gi baram (bazar ramadhan) yg kat serdang depan rumah kiteorg ni..kadang2 time berbuke,kuih muih kene paw pun takpe,still hepi n rileks sbb esoknye paw la balik kueh dieorg.haha..

Dulu sy slalu tumpang motor member sy bile nak gi baram,name gelaran member sy ni Abg Macho(bkn nama sebenar),Abg Macho ni suke gi baram dan selain membeli juadah berbuka puasa,tujuan lain beliau adalah adalah utk mengusha awek2 kat baram,terutamanya awek upm..beliau akan berpakaian begitu macho skali dan awek2 kat baram pasti terpegun melihat cara beliau berpakaian.nasib baik sy juga lelaki,kalo tak mmg sy pun cair dgn penampilan Abg Macho.haha..beliau suke mengusha awek dengan jelingan matanya yang tajam tu,ye lar bulu mata Abg Macho mmg lentik habis,awek mana yang tak terpikat..kompem cair punye..

Abg Macho juga slalu bangga2 dengan plet moto ex5 beliau,WJX ****..menurut kata Abg Macho,motonya tu bley ditransformerskan menjadi WaJa version X..sbb tu pletnye WJX..WaJa version X ni juga mempunyai senjata yang cukup berbahaya iaitu botol air mineral. Botol air mineral ni memang sentiasa ada di dalam raga moto Abg Macho..Botol air mineral ni juga merupakan salah satu faktor utama menjadikan Abg Macho kelihatan sangat macho dalam menjalani hari2nya…Ceritanya mcm nie,apabila Abg Macho smpi ke destinasi tujuan beliau,Abg Macho akan mengambil botol air mineral tersebut dan mencurahkan sedikit air ke tangan lalu diusapkan sama rata ke rambut beliau agar rambutnya akan basah dan pada ketika itu juga,beliau akan mengeluarkan sikat kuning hikmat beliau dan beliau akan semacho mungkin menyikat rambut beliau dengan penuh gaya sekali menggunakan side mirror moto beliau..beliau sangat bergaya dan macho bukan?haha..

Sy juga amat respek dengan Abg Macho kerana beliau adalah captain team bola sy,sy kagum dengan ketegasan dan kebolehan beliau mengawal emosi dan permainan kami sume..ketegasan beliau juga sangat menyerlah sehinggakan ada satu ketika lecturer kami terasa gerun dengan beliau,dan setiap kali lecturer tersebut terserempak dengan beliau,lecturer tersebut akan menghadiahkan beliau buah-buahan.sungguh takut lecturer tersebut dgn beliau.haha

Walaubagaimanapun,Abg Macho seorang yang baik dan jujur dalam perhubungan..Sepanjang 5 tahun mengenali beliau,ternyata sukar dicari ganti rakan seperti beliau,teman melepak di mamak,teman seperjuangan menyokong maki hamun bolasepak Malaysia,teman untuk di’paw’ koleksi movie donlot2 beliau dan juga teman yang sentiasa pergi tarawih tak macam sy…Sy amat gembira mempunyai rakan seperti beliau..

Kepada rakan2 sekalian,sayangilah rakan2 anda seperti anda menyayangi diri anda sendiri,jangan backstab mereka..buruk padahnya..akhir kata,renung2kan dan selamat beramal..

Oh ya,sapa nak naek WJX Abg Macho pergi baram petang ni?

p/s : Jgn marah aku weh,aku hanya menjalankan tugas.hihi