Balik PD, o yeah!

pakcik uban akan balik PD besok.buat pertama kalinya,pakcik uban akan berbuka pose di rumah mak nenek montel…pakcik uban sgt gembira dan ceria,ketika famly pakcik uban sgt jauh dimata tapi dekat dihati,ada juge famly yang sudi terima pakcik uban seadanya..terima kasih. ^_^. chayank mak nenek montel!!

dapat la jugak pakcik uban merasa berbuka free dgn famly,bosan juge berbuka dgn teman2 bujang nie.

pertama kali pakcik uban menjenguk pd,rase gementar dan takut usah dicerita,mmg membuak2 dan bercelaru giler hati ni,rase macam nak luruh hati jantung nie.dah la datang selai sepinggang, baju dipinjam seluar dipinjam tuala dipinjam,pendek kata mmg sume bende dipinjam,di’paw’nye cukup cukup tuan rumah berkenaan…huhu..trime kaseh mak nenek montel..hihi

tapi skang,sumenye udah jadi biase bak kate pepatah “alah bisa tegal biase”.bile datang PD je,pakcik uban akan pastikan yang sume bende dah complete,kire dah jadi macam rumah sindri.ahax.rase gementar dan takut yang dolu-dolu tu dah bertukar menjadi rase hormat dan malu..tapi kalo bak makan,pakcik uban mmg still tak malu,mmg sume dibahamnye.rezki jgn ditolak.hehe.

seperkara lagi,
dsebabkan uban yg membuak2 di kepala ni,pakcik uban dapat rasakan yang idop kite ni kalo boleh,jangan la dibazir2kan dengan sia2..kalo boleh,setiap masa yang berdetik tu gunekanlah dengan sebaik2nya..kepada yang berjauhan dgn famly tu..balik2 la jenguk2 famly anda bile ade kelapangan,jgn jadi cam pakcik uban..dah brape bulan x blk kg..skang ni dah mood sedih macam masuk mood raye plak dah walhal Ramadhan baru je 1 hari bersama dgn kita.huhu..kecowh dol

utamakan keluarga anda dalam segala hal,sayangi mereka dan jgn sia2kan hidup mereka dan hidup anda.

oh yes,jgn lupe apdate player fantasy football anda,luse dah tarikh tutup..haha

kepada yang berpuasa,
selamat berbuka pose!! ^_^

Advertisements

One Response to “Balik PD, o yeah!”

  1. Mak Nenek Comel Says:

    Yeye.. balik PD.. yeye!! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: