Ramadhan Dolu2

Ramadhan dolu2 masa stadi kat uniten,
rasa gembira bile time berbuke dgn member2 di rumah walopon berada jauh dari famly.at least ade la lawak2 bodoh dan sengal member2 rumah yang menghiburkan..petang2 je wajib gi baram (bazar ramadhan) yg kat serdang depan rumah kiteorg ni..kadang2 time berbuke,kuih muih kene paw pun takpe,still hepi n rileks sbb esoknye paw la balik kueh dieorg.haha..

Dulu sy slalu tumpang motor member sy bile nak gi baram,name gelaran member sy ni Abg Macho(bkn nama sebenar),Abg Macho ni suke gi baram dan selain membeli juadah berbuka puasa,tujuan lain beliau adalah adalah utk mengusha awek2 kat baram,terutamanya awek upm..beliau akan berpakaian begitu macho skali dan awek2 kat baram pasti terpegun melihat cara beliau berpakaian.nasib baik sy juga lelaki,kalo tak mmg sy pun cair dgn penampilan Abg Macho.haha..beliau suke mengusha awek dengan jelingan matanya yang tajam tu,ye lar bulu mata Abg Macho mmg lentik habis,awek mana yang tak terpikat..kompem cair punye..

Abg Macho juga slalu bangga2 dengan plet moto ex5 beliau,WJX ****..menurut kata Abg Macho,motonya tu bley ditransformerskan menjadi WaJa version X..sbb tu pletnye WJX..WaJa version X ni juga mempunyai senjata yang cukup berbahaya iaitu botol air mineral. Botol air mineral ni memang sentiasa ada di dalam raga moto Abg Macho..Botol air mineral ni juga merupakan salah satu faktor utama menjadikan Abg Macho kelihatan sangat macho dalam menjalani hari2nya…Ceritanya mcm nie,apabila Abg Macho smpi ke destinasi tujuan beliau,Abg Macho akan mengambil botol air mineral tersebut dan mencurahkan sedikit air ke tangan lalu diusapkan sama rata ke rambut beliau agar rambutnya akan basah dan pada ketika itu juga,beliau akan mengeluarkan sikat kuning hikmat beliau dan beliau akan semacho mungkin menyikat rambut beliau dengan penuh gaya sekali menggunakan side mirror moto beliau..beliau sangat bergaya dan macho bukan?haha..

Sy juga amat respek dengan Abg Macho kerana beliau adalah captain team bola sy,sy kagum dengan ketegasan dan kebolehan beliau mengawal emosi dan permainan kami sume..ketegasan beliau juga sangat menyerlah sehinggakan ada satu ketika lecturer kami terasa gerun dengan beliau,dan setiap kali lecturer tersebut terserempak dengan beliau,lecturer tersebut akan menghadiahkan beliau buah-buahan.sungguh takut lecturer tersebut dgn beliau.haha

Walaubagaimanapun,Abg Macho seorang yang baik dan jujur dalam perhubungan..Sepanjang 5 tahun mengenali beliau,ternyata sukar dicari ganti rakan seperti beliau,teman melepak di mamak,teman seperjuangan menyokong maki hamun bolasepak Malaysia,teman untuk di’paw’ koleksi movie donlot2 beliau dan juga teman yang sentiasa pergi tarawih tak macam sy…Sy amat gembira mempunyai rakan seperti beliau..

Kepada rakan2 sekalian,sayangilah rakan2 anda seperti anda menyayangi diri anda sendiri,jangan backstab mereka..buruk padahnya..akhir kata,renung2kan dan selamat beramal..

Oh ya,sapa nak naek WJX Abg Macho pergi baram petang ni?

p/s : Jgn marah aku weh,aku hanya menjalankan tugas.hihi

Advertisements

4 Responses to “Ramadhan Dolu2”

  1. mcm gampang aku baca cite nie!!!tp Abg Macho tu mmg macho!!kalah si penulis blog jiwang karatz nie!!!

  2. demmit,ko jgn rendah2kan kemachoaan aku di tmpt public camni..mentang2 ar ko macho.cis…

    aku tak jiwang karatz dowh!! yang jiwang tu rino je..rino o rino mane ko,herul cakap blog ko jiwang karatz dowh…hehe..

  3. Elehh die yang jiwang, ckp orang len lak jiwang =P

  4. aku takde masalah nak ngaku aku jiwang…
    SO WUT????
    muahahahahahahah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: