1670 punye cerita.

Assalamualaikum suma,
Sebelum terlupa dan sementara sy masih dalam mood nostalgia,ade baiknye saya kenalkan watak2 yang ada dalam pikiran sy nie..
Ni sume takde kaitan dgn yang idop atau mati ye..erm.ade la chikit2 same..hik3..


Abg Macho
Rasanya sume udah kenal dgn beliau,malah beliau adalah watak yang muncul dalam episod pertama Ramadahan Dolu2.Syabas kepada beliau kerana berjaya menempatkan diri sbgai org pertama. First Macho Man…hihi
**Kekuatan beliau : Ex-5 WJX yang bley ditransfomerskan menjadi Waja Version X,di samping mempunyai sebotol air mineral di dalam raga moto beliau yang dgunakan sebagai senjata rahsia beliau. Bulu mata beliau juga amat lentik,kalah awek2 area setiawangsa.hehe.sape2 nak tau kehebatan botol air mineral beliau,gi bace post Ramadhan Dolu2
**Kelemahan beliau : mudah tergoda dan digoda wanita2 samada di myspace,frenster dan yg sama waktu dgnnya. beliau akan amek email awek2 di frenster/myspace dan add dalam ym/msn beliau dan seterusnya mula berpacaran di ruang siber.

Mat Jiwang
Watak ni adalah watak baru tapi beliau dah mengesahkan status beliau sbgai Mat Jiwang,so mmg gelaran ni boley dipakai secara rasmi.
**Kekuatan beliau : Mampu melahirkan kata2 puitis dan bunga2 tak kira di mana jua beliau berada,samada ketika beliau menulis di blog,atau ketika beliau meletak status di ym atau ketika mengurat awek2 semasa tunggu nak masuk kelas.Beliau juga suke membuat kerja amal.Bagus budak nieh.Juga ade ciri2 pemimpin generasi baru.sesuai la jadi gomen.
**Kelemahan beliau : sbrnya kelemahan beliau ni bagus gak,hehe..kelemahan beliau adalah beliau sgt suka membuat assignment dan projek2 yg lecturer bagi,walopon kije tu adalah kije kumpulan tapi beliau tetap tabah dan cekal untuk buat sorang2..Terima kasih aku ucapkan padamu..(weh kawan2,jgn lupe jase baek member kite sorang ni.hehe)

Mat Sports
haha,member sy yang sorang ni sgt giler bersukan..sume jenis sukan dibedalnye..tenis,bola sepak,basketball,bola tampar,badminton,ping pong,golf,kriket dan byk lagi..die ni mmg suke perasan diri die ayam tambatan time skolah2 dulu,sbb tu sume bende die nak maen..
**Kekuatan beliau : kelebihan beliau untuk menceburi sume jenis sukan mmg terserlah walopon tak sume die champion atau terrer..keh3..tapi bagus la bersukan,sihat tubuh badan..Muke beliau yang jambu serta aktif sukan juge punca beliau diminati ramai2 aweks tapi… 2/3 drpd aweks2 yang meminati beliau sumenye bersaiz agak besar juga..hik3..dah jodoh la katekan..
**Kelemahan beliau : paling lemah bile bab2 mengutip sewa rumah,mmg fail tahap gaban punye..kelemahan beliau mengutip sewa rumah dgn berkesan bulan2 menyebabkan ade ahli2 rumah yang tertunggak sewa rumahnye tak termasuklah sy..hihi.sume ko punye pasal la Mat Sports!! beliau juga amat lemah dalam bab2 mandi pagi time nak g klas,biasenye beliau cuma basuh muka dan gosok gg sahaje..nasib baek tak mandi secara niat je.ceh! lu ni busuk ar.haha!

Mat Dating
sepertimana nama beliau,mat dating sgt suka dating.beliau mampu berdating di tempat yang sama berkali2 dalam satu minggu tanpa ada rasa jemu atau bosan..hebat sungguh beliau! kalo hari ni g mines,esok mines lagi,dan lusa pun mines lagi..apetah lagi tulat dan tubin serta hari2 berikutnye..
**Kekuatan beliau : kebolehan beliau untuk dating bertubi tubi…skrg beliau telah dilantik menjadi ketua rumah dan menguruskan pembayaran bil2 kat rumah.Juga seorang yang sgt suka gotong royong.Selain drpd itu,kehebatan dan kebijaksanaan beliau dalam bab2 modifikasi kereta mmg diakui,mmg tak dinafikan sama sekali..ape2 pasal kete,sila tanye beliau ye..
**Kelemahan beliau : erm jap..ape yer…hahaha,ade2.beliau sgt lemah dgn asap rokok..disebabkan rumah kami skang ni ramai perokok2 tegar,mmg tahap naga berasap punye,beliau telah menjadikan bilik beliau sbgai zon larangan merokok…sape2 isap rokok dlm bilik beliau sure kene tempeleng..hak3..lutut beliau juge sgt lemah,hihi..bukan sbb tuuuttt,tapi sbb beliau menjalani pembedahan kat lutut satu ketika dulu..hehe..korang ni pikiaq bukan2 betul..

Abg Lucu
tak tau nak bg gelaran ape utk watak nie,tapi dsebabkan beliau seorang yang lucu,klakar dan lawak,so sy panggil beliau Abg Lucu lar..pat setengah dah ni wey!!!
**Kekuatan beliau : pandai membuat lawak jenaka untuk menceriakan suasana rumah kami. Beliau juga mampu menjadi halimunan dengan mendiamkan diri di dalam bilik dengan headset di telinga,sambil mengadap laptop dan bermuka gersang pada masa yg sama,haaaaa ape ko buat haaaa?!!
**Kelemahan beliau : haha…kawan2 mesti tau ape kelemahan beliau..hehe..beliau mempunyai taste yang agak pelik,suka kepda mak2 orang terutamanya yang ibu2 tunggal tu..hak3..taste beliau mmg taste mak oang..sgt gemar menonton rancangan2 di slot samarinda sbb mak2 org dalam tu sumenye kaya2 dan menawan kalbu aka mak2 datin..hehe.

Oh ya,sy juga ingin selitkan satu watak yg dulunya pernah menghiasi warna warni rumah sewa kami,Abg Gagah..

Abg Gagah
**Kekuatan beliau : abg gagah adalah seorang pesilat tegar dalam Persatuan Silat Cekak Uniten,beliau memegang jawatan yang agak tinggi juga dalam persatuan itu. beliau seorang yang amat aktif bersilat dan juga merupakan seorang bek kanan pasukan bola kami.jgn sesekali memperkotak-katikkan beliau di padang bola,skali beliau tepuk tanah menggunakan Hikmat Tepuk Bumi,mau bergolek2 macam cacing kepanasan anda nanti..ingt tuu..beliau juga ada kelisa warne hijau yg sgt comel.baru spray tu beb.keh3..satu lagi,sambal tumis beliau mmg pawer giler,mampu disimpan di dalam peti berbulan2 lamenye tapi masih bole digune umpama baru semalam dihasilkan,tapi later mmg masuk tandas la korang sume jawabnye..haha
**Kelemahan beliau : mampu tido dalam pelbagai gaya dan tidak kira masa2..jgnla anda kecik hati dgn beliau jika tengah sedap2 anda berborak2 dengan beliau,tetibe anda melihat beliau telah pun tido 5 menet yang lepas..hebat bukan?haha..

*************************************************************************************************

Walo macam mane pun,watak2 ni la yang telah menghiasi perjalanan idop saya selaman 5 tahun di uniten dan juga 5 tahun hidup sbgai anak perantauan di negeri orang.Dan 5 tahun yang lepas tu dah pun jadi kenangan dan nostalgia buat masing2,kita tak mampu untuk mengubah ape yang dah terjadi tapi kite masih mampu melakar dan mencipta mase depan yang lebih indah dan baik untuk diri masing2,semoga masa hadapan yang mendatang kita masih lagi mampu bergelak ketawa dan bergurau senda macam dulu..majulah diri anda sindri untuk diri anda sindri!!

ade org tanye,”ko kan budak klate,biase budak2 klate ni suke puak2 dan duduk skali satu rumah sewa.np ko x duduk skali nga budak2 klate yang laen”..jawab sy,”kalo duduk satu puak nanti tak berkembang plak,baek la bercampur2 xde salahnye pun kan at least berkembang la sikit aku nie..” jadi mmg tepat la pilihan sy untuk duduk dgn anda semua,mmg dah berkembang pun sy nie dari sume segi..ceh!

thx thx and thx again…thx for the frenship and and thx for the memories,u guyz r the best!!, yelar jiwang seh aku..ceh..

hidup 1670!!!

seperti biase,sila tinggal komen2 yang membina dan mengutuk kalo boleh..haha

pssssssstttt : tengah2 kije pun sempat post blog sehhhhh

Advertisements

11 Responses to “1670 punye cerita.”

  1. cisss…..blah aa ko..gelaran sesuai utk ko(penulis blog ni)…ialah Mat Romeo atau Mat Boye….

    kekuatan: mudah baik dan mesra ngan orang..kalo orang pau nasi ke kuih ke mmg dia akan bagi..pinjam keta pun mesti dia bagi punya

    kelemahan:dasar kebuayaan dia mmg terserlah..mat romeo no 1 kat malaysia..pompuan2 kat luar ni,jaga2 ngan author nie….kahkahkah

    p/s-aku salah sorang name yg dia sebot kat atas..cuba aa teka aku yg mane..kehkehkeh

  2. aku pon hampir gk nk jadik geng 1670 ni taun lps. tp lps tgk kolah air bilik mandi trus tk jadik.hahaha.jgn marahh..

  3. weh,mane ade aku Mat Romeo..chaits!!
    nyah2 je dok ngorat aku slame nie..muahahah!!

    ko jgn..kang kene tempeleng ngan Abg Gagah kang baru ko tau..kene Hikmat Tepuk Bumi baru tau…

    wes,cam biase.ready2 kan series,nanti aku gi copy..

    epull : kalo ko jadi geng 1670,mau berjela2 cite pasal ko nanti..hak3..byk modal tuh..
    kiteorg bela anak nyamuk ar dalam kolah bilik mandi tu…tu ko tak tgk syiling umah kiteorg lagi,bantal2 busuk kat depan tv,serta tilam2 wangi si herul punye..hak3..meleleh air liur ko nanti..

  4. Apekah beza Mat Romeo dengan Mat Jiwang? Owh romeo kah beliau… Romeo busuk ke.. ahaks… šŸ˜›

  5. eh mane ade busuk..
    yang busuk tu dak2 1670 yg laen..
    hak3…

  6. kawan_lanun Says:

    satu lagi gelaran utk penulis ~ pervert!!
    hahahaha

  7. mat romeo?? ermmm…boleh la…tp tak sama ngan mat jiwang…mat jiwang hati bersih, suci dan murni…mat romeo…errr….teettttt….hahahahaha….

    tp papehal pun aku igt lg mat jiwang tu selalu pinjam kete mat romeo klu nk gi dating….hahahah….siap penah pinjam balik kg lg…so mmg mat romeo nih seorg yg pemurah laa…bagus2…
    teruskan dgn sifat pemurah anda…mat romeo jugak seorg game mania…mcm2 game dia main…pelik gile aku mcm mana dia boleh tahan nak main game2 yg mcm RO tu…aku rasa game tu memrlukan tahap kesabaran dan kecekalan yg agak tinggi gak…so itu la antara kekuatan dia…

    kelemahan? ermmm….ape ek? haaa…ape lagi…main game tak igt dunia la…hahahaha….berjam2 duduk dlm bilik tu…igtkan buat ape rupanya ngadap game…xbox yg dia bawak ntah dah baper kali anta repair dek kerana kerakusan dan keganasan nya (dan jugak ahli2 1670 yg lain) bermain…sabar je la…

    bagus2….teruskan dgn citer ko….ade kemajuan gak ko menulis blog nih…heheheh…mana abg lucu, mat dating and mat sport?? tak nk memunculkan diri ke? ke ko tak invite diorang….

    err..pjg plak komen aku ye? boleh buat psot sendiri dah nih…hahahah..

  8. adeh,teringat la zaman2 giler game dulu…best wooo..skang dah xleh aktif cam dulu dah..huhu..

    weh aku dah lupe dah aku ade bagi pinjam kete kat ko dulu..hehe,lame punye citer tue..

    abg2 serta mat2 laen tak invite lagi..hehe..

    eh,ko mengula di hari pertama bergelar gomen ke?hehe..

  9. ye la kete lama mana nak igt dah….hahahhah….kembara ngan wira maroon tu….habis madu sepah dibuang….sian dorang….
    hahahah…

    utk pengetahuan semua, aku start keje gomen lps raya (18/10)….skrg masih kat tmpt lama smpi 4/10…lps tu cuti raya la….hahahahah….

  10. ozi_racing Says:

    wei watak aku takde ker..
    lalalalallla..

  11. watak ko takde..paling layak pun watak katil hak milik koe tuh..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: