Archive for October, 2007

Dikir Barat

Posted in ~lalalala~ on October 30, 2007 by siputturbo

So, buhsan dengan lagu2 omputih, kite bagi lagu2 rakyat plak..kali ni dikir barat.

Lagu yang sedey.bley tangkap nangis wooo..

Nasib Buluh Perindu – Zaidi Buluh Perindu

 

Lagu yang buat aku lapar pisang goreng..(ye pisang goreng, bukan goreng pisang.harap maklum)

Jeput Pise – Zaidi BP n Mat Glamer

 

Lagu untuk yang nak kawin lagi satu atau nak kasi ‘power’,pasti terangkat..hehe.

Tongkat Ali – Zaidi BP n Mat Glamer

 

 

Advertisements

Chop n Steak

Posted in Hari ni.., makan-makan on October 27, 2007 by siputturbo

Baru balik dari makan malam dekat Chop n Steak Sri Serdang ngn diLanun. Setahu aku, selain daripada cawangan Sri Serdang, Chop n Steak ni ada satu lagi cwgn iaitu cwgn Kg Baru, dekat jugakla dengan Masjid Kg Baru tu restoran die. Sementara yg dekat Sri Serdang ni pulak, dekat ngn Masjid UPM. 2-2 dekat ngn masjid, amek berkat kot hehe..

Pada entry lepas, yang aku kene ngorat ngn awek Chop n Steak tu, (click sini) aku ada cerita pasal aku tepon Chop n Steak SS ni untuk buat tempahan bagi majlis berbuka puasa budak2 IT RHB kan, tapi malangnye hari tu aku tak jadi pergi sebab ada komitmen laen yang harus diutamakan iaitu dating bertubi2 dengan diLanun ok. Hehe.

Jadi selepas makan-makey di situ dan on da way menuju ke kereta, tetibe secara tidak sengaja aku telah di interbiu oleh seorang En. Reporter yang ntah dari mane munculnya tentang pengalaman makan-makey di Chop n Steak Sri Serdang tersebut. Beliau merupakan salah seorang wartawan drpd rancangan Jom, Jalan-Jalan Gemokkan Perutmu dan Perutku yang disiarkan di tv 3-segi.. Berikut adalah intisari interbiu berkenaan.

Chop n Steak Sri Serdang

Ape ade arr kt sini? sedap ke?
sini sume steak n western,jadi pada sape2 yg nak makan mee goreng telur mata atau nasi goreng ayam, sila ke kedai mamak yang berdekatan. Harap maklum.Haha. bab makanan lak, diLanun cam tak bape suka chicken chop sbb masin katanya. Aku plak makan chicken golden blue. X tau camne nak describe tapi bg aku best. chicken chop diLanun pun aku habiskan. x sengaja beb, tetibe ayam die dh dalam mulut aku. haha.

Pelahap ko ni, camne ngn rege mknan kt sini?
harga ok. X mahal. chicken chop die RM8 je, lebey kurang sama dengan harga kalo makan chicken chop kat foodcourt2 shopping complex tu. rege untuk chicken golden blue tu pulak dalam RM8.50 kalo tak silap aku.

OoOo…ramai gile x org?atau lagi ramai org gile?
kiteorg datang awal. Lepas maghrib lagi dah ada kat sini, waktu tu restoran cuma 30% penuh. Tapi bila waktu beransur masuk kol 830 malam dan ke atas, restoran mula penuh, hampir 100% seats fully occupied.(smbl2 buat x layan soklan bodoh En Reporter)

Wah speaking n bermatematik plak ko yer,parking die camne lak?
restoran ni dulunya adalah rumah teres lot corner, tapi kendiannye dijadikan restoran Chop n Steak jadi, kawasan parking mmg terhad dan teruk. bayangkan je la camne rupenye parking di kawasan perumahan teres…so parking KO!

Lame tak nak tunggu makanan, basah ketiak x menunggu?
memandangkan kiteorg datang awal dan time tu org still x ramai lagi jadi, waktu menunggu makanan dan minuman agak singkat, dalam 5-12 minit je. pekerja2 Chop n Steak SS ni pun cam agak ramai, so dieorg dapat buat kije dengan lebih tersusun dan pantas sikit. Oh ya, ketiak sy masih kering, sy guna deodorant Gatsby perisa Crystal Musk, non sticky and quick dry. murah pun murah.

deo1.jpg

“ni la die deodorant yg aku pakai, En Reporter..mau coba??”

Wah promote ketiak dan pelincir ketiak nampak,haha. erm layanan dieorang bagus tak?
layanan bagus. walopon muke cam penat je kije, tapi still willing nak explain dengan ceria tentang jenis2 makanan dalam menu tu bile aku tanye. ni penting ok! aku pernah kene ngn waiter yg cam sial, layan nak taknak je then perangai cam bagus,blah la!

Wow marah nmpk, errr…bawak awek/tunang/isteri/skandal makan sini best x?
ops..ini sudah lari dari topik En. Reporter, tapi takpe biar sy jawabkan, “Ye terbukti best, sy sudah berjaya ke sini, anda yang di luar sana tu,bila lagi?!” mwahaha!

tetibe, tanpa berterima kasih atau berkasih sayang dgn aku, En Reporter terus blah dlm dgn kelam kabut camtu je. Demm, mmg nak kene lempang En Reporter nie.

Tu la die intisari interbiu tersebut. komen aku lebih kepada service yang dieorg bagi sbb aku mmg tak pandai sgt nak mengomen2 pasal makanan ni. sedap aku makan, yang x sedap aku letak tepi atau alihkan ke pinggan org2 berdekatan dgn aku. mangsa2. haha.

ok, jumpe lagi di lain restoran! tata titi tutu!!

p/s :- ghupenye En Reporter gi alih kete die yang blocking kete pelanggan lain yang dah nak balik..mmg teruk la parking sini.

revive

Posted in feeling sket. on October 26, 2007 by siputturbo

revive from dead. in excellent condition at the moment.

major service done. successful. new parts installed :-

  • new jealousy stabilizer bar from Ultra Racing.
  • blacken my eyes.
  • new light weight crank pulley – to reduce weight.
  • GAB open-minded spring and GAB slow-talk absorber.
  • and also Ferodo Zero anger-management brake pad.

thanks. lurve u alwez..

see you soon!

stupid

Posted in feeling sket. on October 25, 2007 by siputturbo

I need to do some service/maintenance to my heart and my brain. Major service needed. Maybe I need to change my brain oil, my brain filter and my heart gear oil.

I’m so jiwa.kacau.hopeless.and.feeling.useless at the moment.

Arsenal 7 – 0 Slavia Prague

Posted in Hari ni.. on October 24, 2007 by siputturbo

Champions League – 1st Phase Group H

Arsenal 7 – 0 Slavia Prague
Speechless…
Click here for match report by Soccernet.

Raya 2007

Posted in Hari ni.. on October 23, 2007 by siputturbo

Nape raya sy tahun ni sangat hebat dan best :-

1.Cuti lame gile,hampir 2 minggu. Tahun lepas 1 minggu je.Sy raye sakan,poket sy pun sama..Sy dan poket sy sama2 menangis hebat. T_T

2.Dapat bg dwet raya kat keluarga dan sanak saudara. Tahun lepas pura2 miskin dan x stabil lg.Cian sanak saudara,dok menggelitis je nak dwet raye dr sy tahun lepas..sanak saudara sy terutamanya yg kecik2 mmg sgt hebat.Hebat menipiskan poket sy..huhu.

3.Dapat pecah rekod tempoh memandu tahun lepas.Tahun lepas,balik raya 9 jam dan balik dari raya 10 jam, jadi total 19 jam.Tahun ni,balik raya 10 jam dan balik dari raya 10 jam, jadi total 20 jam.Panasnya seat kete sy tu smpi dah ble buat goreng telur dah,skali letak je terus mendidih.Telur masak 2 menet,cepat dan sedap dimakan.Sy dan seat kete sy sama2 hebat.Haha.

4.Tahun lepas sy balik berdua dgn rakan,tahun ni bertiga tapi mcm biase la,derang tido je kijenye tapi janganlah smpi berdengkur oit,cis! Hebat rakan2 sy nie. Bagus juga korang tido,takde la korang tau sy bawak 140km/j malam tu,memotong macam org gile..haha. Alhamdulillah slamat smpai.

5.Tahun lepas sy paw kete ayah balik kg, tahun ni pulak sy balik ngn kete sindri,maka berkata-katalah makcik2 sy,“tahun ni bwk balik kete baru, tahun depan bwk balik ahli keluarga baru la pulak tu”, haha..hebat makcik2 sy meneka.

6.Raya tahun ni sy ade 2 pasang baju raya,mmg raya sakan sbb dah 3 tahun sy takde bj raya.Haha,amek ko!! skali beli 2 pasang terus..termantap!!

7.Raya tahun ni dapat lepas gian jalan2 kat bandar pakai kain pelikat je. Haha,best woooo berangin je…kat KL takleh buat,nanti x pasal2 dapat publisiti murahan.

8.Bestnye lagi, raya tahun ni sy ade rumah kedua yang dapat dikunjungi iaitu beraya kat PD bersama family tunang(diLanun)..hehe. ^_^ tapi x dapat tgk tunang sy pakai baju raya baru die..hehe xpe,x pakaibaju raya pun come gak!

9.Kat kg sy sudah ada cc,satu ketika dulu nak cari satu cc dalam radius 10km pun susah.Haha.Hebat kg sy,dah ade cc skang ni tapi malangnye dipenuhi budak2 kecik yang conquer cc tu untuk maen game.Satu pc smpi 6,7 orang.Apejadah?!.Huhu.Budak2 skang mmg hebat2.

10.Sy tgk cite Zombi Kg Pisang.Cite biase je tapi sy suke tgk awie dlm filem ni,mmg klakar mamat awie ni..sungguh tak tahan dgn ayat die, “abg ada SPM je”,haha..Pastu babak budak gemok gune shotgun tembak zombi yg dtg beraya(ye ke?) kat rumah die.Haha.Macam maen Counter Strike xpun Resident Evil 4 plak.Hebat budak gemok nie,bagi headshot kat zombie!

11.Raya kedua smpi raya kelima,sy *tag team ngn adik sy maen PS2 non stop, berkatnya sy berjaya menggemokkkan diri dan menhabiskan beberapa game seperti Resident Evil 4, God of War, Silent Hill 4, dan Black.
*Tag team = adik sy tido,sy maen.Sy tido, adik sy sambung maen lak.Haha.Kami mmg hebat!

12. Berjaya pergi Rantau Panjang tanpa sebarang kesesakan lalu lintas dan seterusnya menapau dalam 10 jersi bola, kacang siam(yg dalam tin tu) dan paling penting keropok segera ‘boleh dimakan selalu’. Best gile makan,krup krap krup..

13. Raya tahun ni juga sy berkesempatan buat kerja2 murni menolong keluarga utk menceriakan suasana rumah antaranya panjat tangga pasang langsir baru(tinggi woo,gayat gayat), membersihkan laman rumah sehingga cuci-sesuci lebaran, menjadi budak despatch barang2 dapur, menyanyi untuk menghiburkan family( pasal tu klate asyik hujan je) dan juga lain2..tu je padahal,haha..

Kesimpulannya, raya tahun 2007 best!

Sekian,mekacih..

Apologize – Timbaland feat One Republic

Posted in ~lalalala~ on October 23, 2007 by siputturbo

Before I publish my hari raya post, please enjoy this new song first, from Timbaland feat One Republic and everything Timbaland touches is hot!

Btw, that guy(singer) has a great voice..And it has been Timbaland’s trademark to do some rapping behid the track tweaks, and some of you may find it annoying, so what!! As long as Timband produce a great beat like this,it’s no doubt that he’s one of the best producer in the world..

Enjoy it.

(better late than never)

Apologize

 

I’m holding on your rope,
Got me ten feet off the ground
And I’m hearing what you say but I just can’t make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down, but wait
You tell me that you’re sorry
Didn’t think I’d turn around, and say…

that it’s too late to apologize, it’s too late
I said it’s too late to apologize, it’s too late

I’d take another chance, take a fall
Take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
But it’s nothing new – yeah

I loved you with the fire red-
Now it’s turning blue, and you say…
“Sorry” like the angel heaven let me think was you
But I’m afraid…

It’s too late to apologize, it’s too late
I said it’s too late to apologize, it’s too late whoaa ohhh…

It’s too late to apologize, it’s too late
I said it’s too late to apologize, it’s too late
I said it’s too late to apologize, yeah-
I said it’s too late to apologize, yeah-
I’m holding on your rope, got me ten feet… off the ground…