Kegembiraan 2 dlm 1

yuhuuu!!! Arsenal menang 3-2 dengan Sunderland smalam.

Match yang betul2 thrill dan exciting. Kemenangan semalam melonjakkan Arsenal kembali ke tempat pertama dan seterusnya melakarkan 10 kemenangan berturut2.. Selepas mensia-siakan 2 goal leads and few chances (palang,miskick n etc), akhirnya Van Persie memastikan game milik Arsenal dengan 2nd goal from him which sealed Arsenal’s victory last nite.

Game smlm sangat mendebarkan smpikan mata tgk tv, tapi tangan dan mulut tetap menyuap dan mengunyah untuk makan.. Anggota badan aku mmg sangat bekerjasama dan ada team work spirit antara satu sama lain.. Anggota badan anda macam mana pula? Hehe..

Smalam pada masa yang sama, aku ade majlis berbokak pose dekat D’Village View Bangi bersama2 diLanun dan rakan2 beliau. Geng2 diLanun smpi lambat sbb tersesat sampai ke kajang dan pastu ke UKM pulak.. mmg ronda2 kajang betul dieorg nie.. last2 dalam kol 8 akhirnya slmt smpi,tahniah(haha).. tu pun selepas diLanun n Peter ops… diLanun and Nad gi pickup geng2 dieorg tu kat masjid hijau bangi(aku pun tak tau name betul masjid ni ape,hehe).

So dalam kol 815 baru kiteorg start makan n enjoy to the fullest.. borak2, gelak2, amek gambar sana, amek gambar sini, kutuk sana, kutuk sini, and lastly ada sessi luah perasaan oleh Nad sbb kene dera ngn ‘mak tiri’ die.. cian die. Then masing2 mendengar dengan penuh simpati dan letih dgr Nad cite berjela2.. hehe.. jgn marah.. Dlm kol 10 mlm camtu, baru kiteorg gerak balik n harap2 geng sesat ni tak la sesat lagi on the way balik tu… hehe.

So, sbgai penutupnya disimpulkan la pasal majlis berbokak pose smalam kat bawah..

**
**Akhirnya dapat gak aku kenal geng2 dilanun nie ..lanun2 pompuan sumenye antaranya:-

Linda – Lanun paling kiut dan kecik tapi org cakap kecik2 cili api, so beware… ni satu skolah ngn aku dulu ni and die still maintan the same size and shape as b4. And also maintan kiut. =p

Zila – Nakhoda kapal lanun, tapi atas darat senang sesat sbb byk highway n tol. kat laut takde highway n tol, pakai bintang je.. haha

Yunie – co-Nakhoda.. competitor utama si diLanun bertanding merebut… err..merebut… hehehehe.. nak kawin dah lepas raya.. Smoga berbahagia ke anak cucu, dunia akhirat. =D

Cher – ni paling cooool, sanggup turun darat nak jumpe artis pujaan… hehe, gud luck with being ‘wife’ to you-know-who.. =p just kidding..

Nad – errr… this one? erm.. erm.. erm… (hehe).. lanun yang petah bercerita dan jadi lanun sbb kene buli ngn ‘mak tiri’ beliau.. =p

diLanun : erm.. dis one plak? erm.. senyap sopan santun je time makan smalam.. bunyi sudu ngn pinggan berlaga pun takde, sopan sungguh smlm… lanun2 lain pun terkejut dengan kesopanan dan keayuan beliau smlm.. menurut salah sorang drpd mereka yang ditemuramah, “itu la,sy pun tak percaya die berkelakuan begini,sungguh sopan dan ayu sekali.sy sudah tak percaya,anda bila lagi?”. Hehe.

D Village View

Makanan – sedap dan memuaskan perut yang memakan.Makanlah tanpa segan silu di sini.

Harga – harga pun sedikit mahal dari biasa.. Membayarlah tanpa segan silu di sini,sama2 nipiskan poket.Skali skala takpe. Tapi kalo dah berkala-kala, tidak digalakkan.

Kapasiti Bebanan yang hadir – ini sedikit tidak selesa,tapi keadaan macam ni mmg biase di bulan Ramadhan. Kapasiti pelahap yang hadir..ops silap2, kapasiti pengunjung yang hadir mmg ramai giler. Dinasihatkan supaya menggunakan kemudahan booking yang disediakan. Bley booking face by face, booking thru fon, atau booking guna internet(Auta). Payment ble buat menggunakan cash atau maybank2u, sila bank in kan ke akaun sy kompem anda berpuas hati dgn perkhidmatan yg disediakan. (Auta)

Kapasiti Parking – mmg full.. sape yang book je dibenarkan masuk untuk parking.

Kelajuan Pemprosesan Hidangan – dinasihatkan booking awal2.. sape yang booking lambat(after 3pm), kompem makanan anda smpi lambat nanti.. bile mknan lambat, anda bad mood. bile anda bad mood, anda marah.bile anda marah, anda mengumpat2 kutuk pekerja2 kat situ.. dan bila anda.. argh penat ar nak sambung… senang cite, booking atau datangla awal2 yer..

Ok dah, habis cerita kegembiraan 2 dalam 1.. kene outstation to kl lak petang ni. Malas betul lar,nanti jem giler time nk balik…

Asslamualaikum…. daaaaa

pssstt mane2 lanun, jgn kecik hati yer.. sempena raya yg mendatang ni, ampun maaf zahir batin yer..

Advertisements

18 Responses to “Kegembiraan 2 dlm 1”

  1. sesape jer Says:

    ooo..patut lar..sabar je la kan..

  2. saye mmg sopan sentiase

  3. iceskyjuice Says:

    lanun: anda sopan? yaiksss…

  4. nadiyapete: Yer saye mmg sopan!

  5. cam best jer d village neh 🙂

  6. nadiyapete : hehe..kalo ngn korang die dah sopan camtu..camne la agaknye time jumpe parent nanti..hehe..x dpt bygkan lar…mau cakap pun tak berbunyi agaknye..

    KNizam : mmg best..try la gi..D Village View Bangi..

  7. Hundebab : cakap tak berbunyi?? tu bisu namanye…

  8. iceskyjuice Says:

    siputturbo: wait until you see dila malu2…lagi geli..bukan setakat x nak cakap…kalo bole tunjuk muke pun x nak

    lanun: sopan tidak sesuai dengan kamu..kamu adalah antonym sopan

    siputturbo & lanun: sila jgn refer saya sbg ‘nadiyapete’

  9. hundebab : lets refer nadiapete as nadiyapete ^_^

  10. wa..4got 2 include my name lo..dahlaa xinvite..kcik ati =(

  11. ana : eh ana xde pun hari tu..huhu..bukan sy yang organize,pls refer to lanun2 laen..hehe.

    lanun montel : nadia will always be nadiyapete,4ever n ever..haha..

  12. siputturbo Says:

    buat lagi gath kat mane2..

  13. Cher turun nak bukak posa ngan ebi die tu. Lepastu sekali la bukak posa. Lgpun hr Ahad mlm isnin, takut ko tak dpt hadirkan diri je.

  14. iceskyjuice Says:

    cik ana..jangan la kecik ati..nnti kite buat gath lagi la

  15. pergh..kutuk erk..tak po2..lain kali tak mo p bangi dah..korang lak turun kl..tak kire2 tiada bantahan..erk..nadiyapete?sedap la namer awak ^-^..

  16. ye nama nadiyapete sangat sedap… *tibe2 teringin nak mkn sup* hahahh

  17. hi uols..huhu..thanks for making my short trip to kl a memorable one..looking forward nak makan2 ramai2 next round 🙂

    hehe..nadiyapete..i like…
    nadil pun aku sker gak..as a tribute to cspj..
    larikkk!!!(nadia kejo ngan beskal)

    lupe lak..slamat ari raya..maaf zahir batin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: