Raya 2007

Nape raya sy tahun ni sangat hebat dan best :-

1.Cuti lame gile,hampir 2 minggu. Tahun lepas 1 minggu je.Sy raye sakan,poket sy pun sama..Sy dan poket sy sama2 menangis hebat. T_T

2.Dapat bg dwet raya kat keluarga dan sanak saudara. Tahun lepas pura2 miskin dan x stabil lg.Cian sanak saudara,dok menggelitis je nak dwet raye dr sy tahun lepas..sanak saudara sy terutamanya yg kecik2 mmg sgt hebat.Hebat menipiskan poket sy..huhu.

3.Dapat pecah rekod tempoh memandu tahun lepas.Tahun lepas,balik raya 9 jam dan balik dari raya 10 jam, jadi total 19 jam.Tahun ni,balik raya 10 jam dan balik dari raya 10 jam, jadi total 20 jam.Panasnya seat kete sy tu smpi dah ble buat goreng telur dah,skali letak je terus mendidih.Telur masak 2 menet,cepat dan sedap dimakan.Sy dan seat kete sy sama2 hebat.Haha.

4.Tahun lepas sy balik berdua dgn rakan,tahun ni bertiga tapi mcm biase la,derang tido je kijenye tapi janganlah smpi berdengkur oit,cis! Hebat rakan2 sy nie. Bagus juga korang tido,takde la korang tau sy bawak 140km/j malam tu,memotong macam org gile..haha. Alhamdulillah slamat smpai.

5.Tahun lepas sy paw kete ayah balik kg, tahun ni pulak sy balik ngn kete sindri,maka berkata-katalah makcik2 sy,“tahun ni bwk balik kete baru, tahun depan bwk balik ahli keluarga baru la pulak tu”, haha..hebat makcik2 sy meneka.

6.Raya tahun ni sy ade 2 pasang baju raya,mmg raya sakan sbb dah 3 tahun sy takde bj raya.Haha,amek ko!! skali beli 2 pasang terus..termantap!!

7.Raya tahun ni dapat lepas gian jalan2 kat bandar pakai kain pelikat je. Haha,best woooo berangin je…kat KL takleh buat,nanti x pasal2 dapat publisiti murahan.

8.Bestnye lagi, raya tahun ni sy ade rumah kedua yang dapat dikunjungi iaitu beraya kat PD bersama family tunang(diLanun)..hehe. ^_^ tapi x dapat tgk tunang sy pakai baju raya baru die..hehe xpe,x pakaibaju raya pun come gak!

9.Kat kg sy sudah ada cc,satu ketika dulu nak cari satu cc dalam radius 10km pun susah.Haha.Hebat kg sy,dah ade cc skang ni tapi malangnye dipenuhi budak2 kecik yang conquer cc tu untuk maen game.Satu pc smpi 6,7 orang.Apejadah?!.Huhu.Budak2 skang mmg hebat2.

10.Sy tgk cite Zombi Kg Pisang.Cite biase je tapi sy suke tgk awie dlm filem ni,mmg klakar mamat awie ni..sungguh tak tahan dgn ayat die, “abg ada SPM je”,haha..Pastu babak budak gemok gune shotgun tembak zombi yg dtg beraya(ye ke?) kat rumah die.Haha.Macam maen Counter Strike xpun Resident Evil 4 plak.Hebat budak gemok nie,bagi headshot kat zombie!

11.Raya kedua smpi raya kelima,sy *tag team ngn adik sy maen PS2 non stop, berkatnya sy berjaya menggemokkkan diri dan menhabiskan beberapa game seperti Resident Evil 4, God of War, Silent Hill 4, dan Black.
*Tag team = adik sy tido,sy maen.Sy tido, adik sy sambung maen lak.Haha.Kami mmg hebat!

12. Berjaya pergi Rantau Panjang tanpa sebarang kesesakan lalu lintas dan seterusnya menapau dalam 10 jersi bola, kacang siam(yg dalam tin tu) dan paling penting keropok segera ‘boleh dimakan selalu’. Best gile makan,krup krap krup..

13. Raya tahun ni juga sy berkesempatan buat kerja2 murni menolong keluarga utk menceriakan suasana rumah antaranya panjat tangga pasang langsir baru(tinggi woo,gayat gayat), membersihkan laman rumah sehingga cuci-sesuci lebaran, menjadi budak despatch barang2 dapur, menyanyi untuk menghiburkan family( pasal tu klate asyik hujan je) dan juga lain2..tu je padahal,haha..

Kesimpulannya, raya tahun 2007 best!

Sekian,mekacih..

Advertisements

44 Responses to “Raya 2007”

  1. Perkara 8 : Saye mmg come dalam apa jua keadaan sekali pun ^_^

    Perkara 4 : Saya lagi hebat, bawak 160km/j tak kecowh pun =P

    Perkara 7 : Fuyoooohhhh… sexyyyyy =P~~~

  2. 4.bawak 160km/j kat highway tak sama dgn 140km/j kat jalan2 biase..gaung, felda, bas, lori pendek kata, macam2 ada..

    7. sexy utk yang layak dipertontonkan je. =p

    8. a’a,termasuklah dgn berbaju kelip2 macam nak gi open house raya,haha!

  3. jose mourino Says:

    ek eleh…
    ntah pape la…
    pandu cermat sampai selamat la wei…
    jalan raya bukan tempat berlumba…ingatlah org tersayang…hahaha…
    ko nih dah lawan tauke nih…
    lg lebih2 dr otai nih…
    takpe2…aku restu kan…
    bg chance la kat org yg dah gatal nak berbini….
    hahahahahhaha…
    *ckp ngan lanun jgn mara ea…nnt tak pasal2 dia serang aku pulak…
    hahahahaha

  4. rino ramovich: haha ko ke otai tu?aku tumpang jalan negri ko,tumpang lalu yer..haha

    jgn lupe date kite tghari nie.haha.ops!

    disclaimer : aku bukan gay je.

  5. jose mourino Says:

    wei…aku ckp lebih2 tu bukan pasal pemanduan ko…
    aku ckp pasal penulisan ko di sini…
    bukan ape, aku cuma berkongsi pendapat dgn Macho man (watak dr 1670 punye cerita)….
    hahahaha…
    ta*k la Mat Romeo@Mat Boye(watak ciptaan macho man dlm 1670 punya cerita)…
    nak termuntah baca yg no 8 tu…
    hahahaha…

  6. jose mourino Says:

    sape yg nk baca blog aku td?
    meh bg email kat sini…
    klu tak nak promote, sila hantarkan permohonan ade ke alamat nirelwof@yahoo.com ….
    permohonan anda akan ditapis sebelum dimajukan untuk tindakan seterusnya…hahahahah

  7. mail sape tu?nad punye ke dila punye?

    rino,ko ade gaye jadi datuk,ganti pakcik ko JJ tu..hehe

  8. jose mourino Says:

    aik…apsal lain mcm je email tu…
    permohonan hanya dibenarkan utk diri sendiri ye…
    permohonan bagi pihak org lain tidak akan dilayan..

    fiqin, aku rase ko dulu jd ‘datuk’ sbb ko kawin dulu…
    hahahaha

  9. jose mourino Says:

    anyway, thanx for the compliment…hahahahahah

  10. mana ada lain mcm betul la tu.. cpt invite!

  11. jose mourino Says:

    oi fiqin…
    tlg sahkan…
    adakah email tersebut milik lanun?
    jgn main2 ngan aku…
    ko jgn subahat…
    hahahaha….

  12. mana ada main2 la..
    mcm taknak invite je ni 😦 <– sedih!

  13. rino : aku dah sahkan..mmg betul2 email die..invite la.

    lanun : jgn sedih2..abg rino tu baek hati.

  14. ok…ye lahhhh….
    action will be taken accordingly…
    expect an invitation within 24 hours after the release of this comment.
    tq…heheheh

  15. siot ar rino.tau ar MKN.ayat pun full of keskemaan.

    weh,ape latest rahsia negara?share sket.

  16. rahsia negara?
    nama pun rahsia…mana leh share2…
    tak pasal aku kene ISA nnt…
    hahahaha

  17. btw, required action has been taken…
    lanun can check her email and start browsing the worldofmyheart blog…
    tq…

  18. rino,bg link blogspot tu skali lagi.nak letak kat blogroll aku.aku ade prenster punye jer.

  19. http://worldofmyheart.blogspot.com
    jemput lah tgk…for those who are invited la…
    kene jaga maklumat dlm tu…
    takleh bg sembarangan org baca…
    hahahahah…
    if u need invitation, let me know…;)

  20. Rino oi.. hang dah invite aku ke belom nih? tak puas hati nih.. (ceeehhh garang la kunun ni)

  21. oi oi oi…
    klu betul email yg anda beri tu, maka sy dah invite dah pada jam 0745 pg td…
    klu salah bg email tu nasib la…
    hahaha

  22. oh yeke?

    Sila add kepada email ini juga… ^_^ fdilasari@gmail.com

  23. aku dah agak dah…
    korang bersubahat nihh…
    aku tak redha…
    huh!!

  24. aku tak bersalah.tidak2..huhu!

  25. Ape nih? Tak paham la… lalalallaa

  26. lanun : x paham? huhu..

  27. lanun buat2 tak fhm…buat2 tak bersalah…huh..

  28. betullaaaa……

  29. lanun: apa yg betul? betul dilanun buat2 tak faham? hahahah
    ngaku pun……

  30. cisss!~~~ ni dah salah ni… betulla gua tak paham.. gua tak bersalah jugak… hohoho.. ok roni, cube citer sket apekah ciri2 gadis idaman kalbu lu..

  31. gadis idaman kalbu?
    hmmmm…
    yg mak aku suka and restu…huhuhu

  32. perrghhh syahdu aku dengar~~~!!

  33. rino : ………………….

  34. apehal plak nih?
    ape yg dot dot dot byk sgt tu?

  35. roni : siput terkasima lah tu~~

  36. siput: apa kejadahnya ko nak terkasima…

    lanun: biasa la tu kot…dia mmg kagum dgn keperibadian saya…hahahah…
    btw, nama aku RINO bukan roni…

  37. hahaha!! roni? fuh..rino la cik lanun oit..
    ade lak roni..

    siput kepada siput : a’a sy mmg kagum dgn keperibadiaan die, berdisiplin lagi saksama..(cis!)

  38. siput: tq tq…i knew it from the very beginning of our relationship(bunyi mcm gay plak…hahahahahah)..frenship laaa…

    lanun: see…i told u he admire me~~~

  39. Apekah latar belakang tunang saye ini? Mempunyai latar belakang yg gelap~~~ bersama dengan enchek Roni!…

    Kekasih gelapku… (Enchek Tunang memang gelap pun..kikiki)

  40. Ceh~~ dalam diam2 sudah 40 comment! Ceh! Gi wat entry baru la dey!

  41. rino : ko mmg gay,aku tidak.

    lanun: enchek tunang yg gelap? cis..mmg nak kena nie..

  42. saya menafikan sekeras2nya tuduhan encik siput…
    saya bukan gay…

  43. yer, saya gay~~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: