Archive for the feeling sket. Category

revive

Posted in feeling sket. on October 26, 2007 by siputturbo

revive from dead. in excellent condition at the moment.

major service done. successful. new parts installed :-

  • new jealousy stabilizer bar from Ultra Racing.
  • blacken my eyes.
  • new light weight crank pulley – to reduce weight.
  • GAB open-minded spring and GAB slow-talk absorber.
  • and also Ferodo Zero anger-management brake pad.

thanks. lurve u alwez..

see you soon!

Advertisements

stupid

Posted in feeling sket. on October 25, 2007 by siputturbo

I need to do some service/maintenance to my heart and my brain. Major service needed. Maybe I need to change my brain oil, my brain filter and my heart gear oil.

I’m so jiwa.kacau.hopeless.and.feeling.useless at the moment.

Balik PD, o yeah!

Posted in feeling sket. on September 13, 2007 by siputturbo

pakcik uban akan balik PD besok.buat pertama kalinya,pakcik uban akan berbuka pose di rumah mak nenek montel…pakcik uban sgt gembira dan ceria,ketika famly pakcik uban sgt jauh dimata tapi dekat dihati,ada juge famly yang sudi terima pakcik uban seadanya..terima kasih. ^_^. chayank mak nenek montel!!

dapat la jugak pakcik uban merasa berbuka free dgn famly,bosan juge berbuka dgn teman2 bujang nie.

pertama kali pakcik uban menjenguk pd,rase gementar dan takut usah dicerita,mmg membuak2 dan bercelaru giler hati ni,rase macam nak luruh hati jantung nie.dah la datang selai sepinggang, baju dipinjam seluar dipinjam tuala dipinjam,pendek kata mmg sume bende dipinjam,di’paw’nye cukup cukup tuan rumah berkenaan…huhu..trime kaseh mak nenek montel..hihi

tapi skang,sumenye udah jadi biase bak kate pepatah “alah bisa tegal biase”.bile datang PD je,pakcik uban akan pastikan yang sume bende dah complete,kire dah jadi macam rumah sindri.ahax.rase gementar dan takut yang dolu-dolu tu dah bertukar menjadi rase hormat dan malu..tapi kalo bak makan,pakcik uban mmg still tak malu,mmg sume dibahamnye.rezki jgn ditolak.hehe.

seperkara lagi,
dsebabkan uban yg membuak2 di kepala ni,pakcik uban dapat rasakan yang idop kite ni kalo boleh,jangan la dibazir2kan dengan sia2..kalo boleh,setiap masa yang berdetik tu gunekanlah dengan sebaik2nya..kepada yang berjauhan dgn famly tu..balik2 la jenguk2 famly anda bile ade kelapangan,jgn jadi cam pakcik uban..dah brape bulan x blk kg..skang ni dah mood sedih macam masuk mood raye plak dah walhal Ramadhan baru je 1 hari bersama dgn kita.huhu..kecowh dol

utamakan keluarga anda dalam segala hal,sayangi mereka dan jgn sia2kan hidup mereka dan hidup anda.

oh yes,jgn lupe apdate player fantasy football anda,luse dah tarikh tutup..haha

kepada yang berpuasa,
selamat berbuka pose!! ^_^

Dari Kota Bharu ke Port Dickson

Posted in feeling sket. on September 13, 2007 by siputturbo

Merepek pasal bandar PD ngn KB jap.

Kota Bharu dan Port Dickson,2 bandar yang dikenali sebagai KB dan PD.Kedua-duanya ada 2 huruf dan amat ringkas sebutannya. Kedua-dua bandar juga mempunyai ciri2 dan personaliti tersendiri.Satu terkenal dgn keindahan pantainya dan satu lagi terkenal kerana gelaran Bandaraya Islam awe gedebe dan cik mek molek.Ringkas dan menarik.

Perjalanan dari KB ke PD sememangnya amat jauh dan memenatkan pada sesapa yang takde stamina dan keazaman yang kuat,namun untuk tahun-tahun yang mendatang, perjalanan dari KB ke PD atau PD ke KB harus jua ditempuhi dan diharungi.

Blog ni sbnarnye sy lahirkan utk menceritakan tentang kehidupan 2 insan dari KB dan PD,segala-galanya tentang mereka berdua. Jatuh bangun,pahit manis,asam garam dan segala-galanya akan cuba disampaikan sebaik mungkin agar penghayatannye sampai. poyo jers Sempena 1 Ramadhan yang bakal tiba besok,sy berikrar untuk cuba sebaik mungkin utk rajin2 meng’apdate’ blog yg x seberapa nie. patutnye berikrar utk penuh terawih dan pose tahun ni.ape daa..

Jadi cukup sudah sebagai mukadimahnye,later later sy akan ceritakan tentang 2 insan berkenaan.

Selamat menyambut Ramadhan sume2,maafkan salah silap sy ye…sama2 lah kite berpose penuh dan bertarawih sedaya mungkin kata2 org malas

Renung2kan dan selamat beramal…..