Archive for the Hari ni.. Category

Moving moving moving

Posted in Hari ni.. on December 11, 2008 by siputturbo

yes yes,

my new blog will be http://siputturbos.blogspot.com.

c u there!

Advertisements

web hosting

Posted in Hari ni.. on November 29, 2008 by siputturbo

gua tengah mencari2 web hosting yg reliable dan bagus untuk support sebijik lagi game gua. plus website jual beli gua nanti. survey punye survey, dah hampir2 terbeli package hosting dari mesrahosting.net, tapi mmg naseb baek sbb gua sempt google sblom proceed beli. alih2 terjumpe nie

http://mesrahosting-net-sucks.blogspot.com/

hamek ko..mmg suck gile servis mesrahosting tu. perghh..

skang ade beberapa lagi dalam pertimbangan gua antaranye.

http://www.internet-webhosting.com/hosting-linux.php

http://www.onebytes.com.my/hosting.html

http://hivehost.net/hosting/

streetsofchaos.org

Posted in Hari ni.. on November 10, 2008 by siputturbo

Finally, i’ve been able to release my own game. It’s not much but still hard to manage and do the development part by myself.

Feel free to visit and hope you guyz enjoy the game!

http://streetsofchaos.org

dilanun kene serang

Posted in Hari ni.. on October 17, 2008 by siputturbo

my wife(dilanun) kene demam campak smlam, same2 la kite doakan agar die cepat sembuh sbb demam campak leh bahayakan kandungan. aku risau gile. n die lagi risau. 

doktor cakap takde preventive menthod untuk demam campak ni.aku trauma dah nie. ape2 pun, smoga dilanun cepat sembuh n baby ok, Amin.. n aku pun cepat sembuh gak(takut kene nie)..aminnn

iphone

Posted in Hari ni.. on October 17, 2008 by siputturbo

if anyone want pros and cons about iphone, ask me n i can give some ideas on what’s ur life gonna be with iphone as ur entertainment and communication gadget. OR u can google it urself! LOL.

lame..

Posted in Hari ni.. on August 8, 2008 by siputturbo

lame…

lamenyee….

lameeee gileeee….

lamenyeee gileeee….

lamenye mengileee…..

…..
….

..
.

revive!!!!

my empire name in RT is fiqinkuat  #1781107
also check out this sites by gamestotal –
http://gc.gamestotal.com Galactic Conquest
http://uc.gamestotal.com Unififcation Wars
http://3700ad.gamestotal.com 3700AD – space pirate tycoon
http://manga.gamestotal.com Read Manga/Comics online

bizi giler sbb..

Posted in Hari ni.. on November 4, 2007 by siputturbo

mggu ni dan mggu depan, aku mmg takde mase utk memblog pun sbb:-

bos aku bg aku 1 mggu setengah untuk siapkan 1 program yg biasenye dibuat oleh 3-4 org ,mengambil masa 2-3 mggu dan seterusnya berkata pada aku,

” u kene siapkan program ni jugak tau,ini KPI u ,kalo tak siap nanti mmg spoil la u punye KPI..kite mau implement program ni next month..”


“woit, giler hape!! bukan senang ini prgrm,siap takut2kan aku dengan KPI lagi..”
tapi dalam hati je la aku berkata-kata camtu..huhu..

terpaksalah aku,diulangi terpaksa(sbb slame ni byk ngula je) memerah otak memikirkan line by line programming utk program tu smpi tgh ukk~ ukk~ dalam jamban pun, aku smpt pikir ttg if else lagi..x dapat aku nak menikmati ukk~ukk~ dengan tenang..jadi hasil2 yg kuar adalah tidak sesuci lebaran dan sesegar susu lembu..ops! ni dh lari dr topik,huh kotornye!! keji sungguh..

next week, terpaksa la aku berusaha dengan gigih utk siapkan program tu, jadi beberapa langkah bijaksana yg aku terpikir adalah :-

1) datang opis awal sket dari biase..biase smpi on time,tp skang terpaksa la awal skit..awal 5 minit ke..huh? awal 5 menet smpt buat ape2 ke?jimat la waktu loading on pc kot.ok la…

2) offline ofisnye IM, agar tidak diganggu oleh anasir2 yang cuba utk menggagalkan usaha murni aku untuk fokus bekerja dan maju ke hadapan.. tapi aku rase, slame ni takde pun dak2 opis aku tegur aku thru IM, aku je yg dok kaco derang..so macam aku je culprit nye.demmm..

3) membatalkan meeting aku yg slalu ade jam 4 ptg tetiap hari..aduh,walopon terpaksa berkorban sedikit hilang beberapa sumber2 berita terbaru, terkini lagi sensasi ,tapi demi kerja tercinta,takpe lah..bye2 donut feveretku dan teh tarik makcik cafe yg best!!

4) meninggalkan port2 mengula secara online..yerp,port2 mengula secara online seperti di torncity, blog en lit, blog dilanun, blog en rino mat bunga dan beberapa port mengula laen yang akan aku rindui setiap hari..

5) memendekkan waktu lunch drpd 2 jam kepada 1 jam je..huhu..argh tidak!!!

6) meletakkan status “I’m out of office till next year, please contact 999 for any system support” dlm outlook agar aku tidak diganggu oleh incik dan mak incik, yakni user aku yg slalu sibuk dok nak suh solvekan problem remeh temeh dieorang..

kalo time kat uniten dulu, bile dapat assignment programming nie, sume org nak satu grup ngn rino a.k.a rino mat bunga..sbb rino ni rajin die laen macam sket, language2 programming ni sume dah melekat di hujung jari jemari die dah.macam lampu, skali petik je terus nyala..mantap seh.seriyes tak tipu..hahaha…sbb tu aku suke satu grup ngn die, bukan aku je, abg macho lagi la suke..dah la dieorg 2 ni kembar cam adik beradik mase 1st year kat uniten dulu..mmg kiteorg gelar rancangan jejak kasih haa..hehe.. :peace:

dah dah.tido dulu.esok nk g kije awal…